Earth hour

Publicerad 2012-03-09 14:55:13 i Miljön,Ni vet väl om att den 31 mars kl. 20.30 – 21.30 är det Earth hour? Jag hoppas att ni alla kommer att släcka alla lampor. Man kan bjuda in sina vänner på middag (helst vegetariskt mat), ha massa tända ljus och spela spel (inte datorspel) och bara prata och skratta.

Jag tänker också se till att äta vegetarisk mat 3-4 dagar i veckan hela mars månad, i och med Earth hour. Det kommer nog bli ganska svårt, för att jag är typ den ända i min familj som vill äta vegetariskt (ska få dem till att också vilja det). Och i skolan, men jag ska göra det!  

Att äta vegetarisk mat är både bra för miljön och hälsan. Köttindustrin är den största boven i matens klimatpåverkan. Den står för 18 % av alla växthusgaser som släpps ut i världen. Det bidrar till höjning av jorden temperatur och förändringar i klimatet.

Detta är min utmaning. Gör er egen utmaning, det kan vara att köpa mer ekologisk mat, cykla/gå till skolan/jobbet, alltid släcka lamporna efter sig, sortera sitt skräp m.m. Bara man gör något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv