Earth

Publicerad 2011-11-20 14:58:00 i Miljön,"Syftet är att gemensamt inspirera människor att upptäcka vår planet, och att vilja värna den" - National Geographic och Lindblad Expeditions (står i tidningen escape).

Något som jag känner mycket för och är väldigt intresserad av är miljö och natur. Jag är en miljövän och tycker att det är superviktigt att vi tar hand om vår planet. När man kollar på filmen Earth bland annat ser man hur mycket underbart vackra platser det finns. Det är helt magiskt!

Mitt mål är att samla på mig upplevelser. Jag vill resa jorden runt, åka till alla världsdelar, bila i USA, tågluffa i Europa, jag vill se vackra platser, hoppa bungyjump i Nya Zeeland m.m.

För att vi ska se de här vackra platserna måste vi värna om vår planet. Hur lång tid tar det att dela upp mat och papper m.m., istället för att slänga allt i samma? Hur svårt är det att gå till en papperskorg för att slänga något istället för att slänga det i naturen? Hur svårt är det att gå/cykla istället för att åka bil/buss när man inte bor långt ifrån dit man ska? Hur svårt är det att släcka lampan efter sig?

Det kanske känns som att om jag slänger ett papper i naturen så händer inget. Men om alla skulle tänka så, hur skulle det då se ut? Tänk på att du hjälper till att rädda vår planet.

Så, jag hoppas att ni sorterar/spara energi/köper miljövänliga/ekologiska produkter m.m., annars får ni med mig att göra! ;)

Btw, kolla gärna på filmen Earth, du kommer sitta med hakan i knäna, så vackert är det! Den är riktigt mäktig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv